EFQM Excellence Modellen by EFQM

EFQM Excellence Modellen

By EFQM

  • Release Date: 2012-10-25
  • Genre: Management & Leadership
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Uanset branche, størrelse, struktur eller organisatorisk modenhed har organisationer behov for at etablere en hensigtsmæssig ledelsesramme og et fælles ledelsessprog for at opnå succes. Excellence-modellen er en praktisk, ikke-normativ ramme, som medfører at organisationer kan:
Foretage en diagnose og monitorere, hvor organisationen er på sin vej mod et excellent niveau, samt hjælpe organisationen til at få en grundlæggende forståelse for dens vigtigste styrker og potentielle forbedringsområder i forhold til sin udmeldte Mission, Vision og Strategier. Etablere et fælles ledelsessprog og en fælles måde at tænke og se sin organisation på, der dermed faciliterer en effektiv kommunikation om initiativer og ideer såvel internt som i relationen til organisationens omgivelser.  Integrere nuværende og fremtidige initiativer, herunder fjerne  dobbeltarbejde  og  organisatorisk  spild  samt finde optimeringsmuligheder. Frembringe og anvende et værdiskabende ledelsessystem. Der findes mange forskellige ledelsesmetoder, -værktøjer og -teknikker. Excellence-modellen kan fungere som et helhedsorienteret overblik for organisationen, og den kan bruges til at finde ud af, hvordan forskellige metoder passer sammen og supplerer hinanden. EFQM Excellence Modellen kan derfor bruges som en overordnet ramme og skabe nyttigt samspil med en eller flere ledelsesmetoder og værktøjer afhængig af organisationens behov og funktion og dermed understøtte udviklingen af en excellent virksomhed.
Excellente organisationer opnår og fastholder fremragende resultater, der opfylder eller overgår alle interessenternes forventninger
Alle organisationer stræber efter succes. For nogle lykkes det. Andre oplever perioder med succes, men mister deres eksistensberettigelse og forsvinder til sidst. nogle få oplever vedvarende succes og er genstand for fortjent respekt og beundring.

keyboard_arrow_up