Het EFQM Excellence Model by EFQM

Het EFQM Excellence Model

By EFQM

  • Release Date: 2012-10-20
  • Genre: Management & Leadership
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Ongeacht de sector, omvang, structuur of leeftijd van een organisatie, dienen organisaties, teneinde succesvol te zijn, een goed managementraamwerk in te zetten. het EFQM Excellence Model is een praktisch, niet-dwingend raamwerk dat organisaties in staat stelt om:
te beoordelen waar ze zich bevinden op weg naar uitmuntendheid; het helpt ze hun belangrijkste krachten en mogelijke valkuilen met betrekking tot hun opgetelde visie en Missie te begrijpen. gebruik te maken van een algemene vocabulaire en denkwijze   over   de   organisatie,   waarmee   de organisatie geholpen wordt bij de effectieve communicatie van ideeën binnen en buiten de organisatie. bestaande en geplande initiatieven te integreren, zich te ontdoen van duplicatie en gebreken aan het licht te brengen. Een basisstructuur te bieden voor het bestuurssysteem van de organisatie. Terwijl er talloze veel gebruikte beheersinstrumenten en -technieken zijn, biedt het EFQM Excellence Model een holistische kijk op de organisatie en kan het model gebruikt worden om vast te stellen hoe deze verschillende methodes in elkaar passen en elkaar aanvullen. het model kan daarom, gebaseerd op de behoeften en functie van de organisatie, naast elk willekeurig aantal instrumenten worden gebruikt als overkoepelend raamwerk voor de ontwikkeling van duurzame uitmuntendheid.
Uitmuntende organisaties bereiken en behouden uitstekende prestatieniveaus die voldoen aan de verwachtingen van al hun stakeholders of deze overtreffen.
Alle organisaties streven ernaar succesvol te zijn. Sommige mislukken daarin en sommige bereiken succesvolle periodes maar verdwijnen ten slotte uit het zicht. Een paar behalen duurzaam succes en verkrijgen het verdiende respect en de verdiende bewondering.

keyboard_arrow_up