Младият Петър Дънов by Георги Христов

Младият Петър Дънов

By Георги Христов

  • Release Date: 2013-06-04
  • Genre: Biography
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

„Младият Петър Дънов“ представлява първата по рода си подробна биография, над която е работено повече от четири години. Тя обхваща един твърде кратък период от живота на Петър Дънов – от неговото раждане до завръщането му от Америка през пролетта на 1895 г.
Книгата се състои от три части: в първата си част тя е чисто биографична, втората част е автобиографична, а третата – по-скоро философско обобщителна.
За написването на първа част са използвани всички налични известни и недотам известни документи и факти.
Цялата втора част „Петър Дънов за себе си“ е съвсем оригинална по характер както по форма,съдържание и смисъл, така и като използван метод на работа. Тя е съставена от различни случки от живота на младия Петър Дънов и неговото семейство, като за целта са обработени стотици лекции и беседи.
Използваната структура е полезна и интересна, тъй като така се получава една жива връзка между първата и втората част. Конкретните, сухи факти и документи оживяват,разказани от самия Петър Дънов.
Третата част е естествено надграждане, квинтесенцията на първите две части. Тя хронологически проследява периода от възникването на християнство по нашите земи до раждането на Петър Дънов, в която хронология съвсем ясно се виждат сходствата и повторяемостта на различни събития и персонажи от древността до днес, както и на техните методи на работа. Това може би говори за някаква предопределеност на нашия древен народ, населявал от незнайни времена тези земи…

keyboard_arrow_up